Policlínica Dental Rogé (Andorra): Què és l’endodòncia?

L’endodòncia és l’especialitat odontològica que consisteix en el tractament de l’interior de la dent i en la prevenció de les infeccions periapicals.

Els especialistes de la Policlínica Dental Rogé (Andorra) realitzem tractaments d’endodòncies de tot tipus: dentals i molars, uniradiculars, biradiculars i multiradiculars, segons les necessitats del pacient, per a una recuperació òptima.

Policlínica Dental Rogé: especialistes en endodòncies dentals i molars

L’especialista realitza un tractament d’endodòncia quan la peça que cal tractar no es pot mantenir “viva” durant més temps, ja sigui per necrosi o per risc de necrosi.

Amb anestèsia local, el tractament d’endodòncia dental o molar consisteix a realitzar una obertura adequada a nivell de la cara oclusal de la dent, la qual cosa permet l’accés a la cambra pulpar i als conductes radiculars. Es duu a terme la neteja dels canals de les dents, fins l’àpex. Un cop neta, la peça dental o molar és sellada de nou, i es restaura mitjançant empastament o restauració protètica (corona) segons sigui necessari.  

Símptomes que indiquen la necessitat d’una endodòncia

Alguns símptomes són: dolor, sensibilitat prolongada al fred i a la calor, decoloració de la peça dental o molar, inflamació i sensibilitat de les genives adjacents.

Policlínica Dental Rogé explica: Per què és necessari extreure la polpa dental?

En cas d’endodòncia, els especialistes de la Policlínica Dental Rogé (Andorra) consideren que, si no s’extreu la polpa infectada, a més de causar dolor, inflamació i problemes derivats d’aquesta infecció, la mandíbula pot patir un dany greu.

Per això, si una peça dental o molar es sotmet a un tractament d’endodòncia, és possible que es decideixi extreure la polpa.

Com és el tractament de l’endodòncia?

Requereix només entre 1 i 3 visites als nostres especialistes a Andorra, i comprèn els processos d’extracció de la polpa infectada, neteja i segellat de la cambra pulpar i dels canals radiculars de la peça dental o molar.

Si desitja més informació, contacti amb els especialistes de la Policlínica Dental Rogé.

Share This